Holiday-on-curacao.com

Vind uw droomvilla
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Gasten

Stranden en baaien

Curaçao heeft meer dan 35 verschillende stranden en baaien en de meeste liggen in de luwte van het eiland, dus aan de rustige zuidkust. Kenmerkend voor de Carribean zijn de witte stranden, een turkoois blauwe zee en een heerlijke watertemperatuur. De idyllische baaien zijn vaak met palmen en tropische struiken en bloemen begroeit waardoor u lekker in de schaduw kunt zitten.

De meeste stranden zijn voorzien van toiletten, douches, ligstoelen, parasols en restaurants of snackbars. Alle stranden zijn openbaar, maar voor de meeste moet een entree worden betaald, waarbij de ligstoel in de prijs is inbegrepen. Onderstaand treft u een overzicht aan van de populairste stranden die zeker een bezoekje waard zijn!

Grote Knip

Verreweg het meest gefotografeerde strand is “Grote Knip” op Westpunt. Vanaf de hoger gelegen parkeerplaats heeft u een werkelijk fantastisch uitzicht over dit grote zandstrand. De extreem turkooizen kleur van het water en het fijne, witte zand zijn werkelijk adembenemend. Diverse bomen en parasols bieden u voldoende schaduw. Bovendien zijn er toiletten, douches, een snack en genoeg parkeerplaatsen. Dit strand is zeer geliefd bij de Antilliaanse bevolking, dus in het weekend is het er vaak erg druk.

Entree: gratis
Openingstijden: onbegrensd
 

Kleine Knip

Een erg mooi zandstrand in de directe omgeving van de Grote Knip, alleen is het wat kleiner dan zijn grote broer. Ook hier is het water turkoois blauw en het strand van spierwit, fijn zand. Er is een kleine snack, parasols en ligbedden. U parkeert hier direct op het strand, dus u heeft alles bij de hand.


Entree: gratis
Openingstijden: onbegrensd
 

Cas Abao

Wit zandstrand met bomen, parasols en ligbedden. Cas Abou is ideaal om te zwemmen, snorkelen en te duiken. Er is een snackbar en er zijn toiletten. Bovendien is er een ruime parkeerplaats. Dit strand is bekend geworden als locatie in de film “Bon Bini Beach”.

Entree: Maandag - Zaterdag: Nafl. 10,00 per auto Zondag en feestdagen: Nafl. 12,50 per auto Max. 4 personen. Nafl. 2,50 extra persoon.
Openingstijden: 8.00 tot 18.00 uur
 

Playa Porto Marie

Dit witte strand met fantastische turkooizen blauwe zee is bij veel Europese eilandbewoners de absolute favoriet. Het strand is schoon, heeft een prima restaurant in tropische sfeer, een duikshop, toiletten en douches. Als duik- en snorkelplek een echte aanrader vanwege een dubbel rif. Een groot drijvend vlot om te zonnen maakt alles compleet.

Entree: 5 NAFL
Openingstijden: Ma-Zo 9.30uur-18.30uur
 

Mambo Beach

De vele ligstoelen, parasols, winkeltjes, bars en het goede restaurant maken een dagje strand wel heel aantrekkelijk! Op dinsdagavond is er filmavond op het strand en in het weekend kan met naar hartenlust naar Happy Hour. Vaak treden er in het weekend bekende artiesten op. Dus ga voor actie naar MAMBO.

Entree: Nafl. 8,00 per persoon
Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag 08:30 - 24:00 uur Dinsdag, Zondag 08:30 - 02:00 Vrijdag 8:30 - 1:00 uur Zaterdag 08:30 - 04:00
 

Kontiki Beach

Dit strand ligt in het verlengde van Mambo Beach en heeft alles wat je nodig hebt voor een lekker dagje strand: restaurant, beachbar, kleine winkeltjes en een prima duikshop. Het water is hier ondiep en erg rustig door een pier in het water waardoor dit strand perfect is voor (kleine) kinderen

Toelating: Nafl. 8,00 per persoon
 

Sea Aquarium Beach

Zandstranden met veel palmen, ligstoelen en parasols. Door een pier in zee is het water heel erg rustig en ondiep, waardoor dit strand bij uitstek geschikt is voor (kleine) kinderen. Er is een bar, restaurant en cocktailbar. Bovendien is er een geldautomaat. Tevens is er een duikshop die opleidingen en vele duiken, ook per boot, organiseert.

Entree: Nafl. 8,00 per persoon
Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag 08:30 - 24:00 uur Dinsdag, Zondag 08:30 - 02:00 Vrijdag 8:30 - 1:00 uur Zaterdag 08:30 - 04:00
 

Barbara Beach

Tot voor kort was dit het populairste strand van Banda Riba (de westkant van Willemstad), maar helaas heeft het Hyatt hotel dit strand bij zijn accommodatie getrokken en is het strand uitsluitend bereikbaar per boot. Via het Hyat Hotel kunt u wel gebruik maken van dit fantastische, witte zandstrand. De kosten voor een dagpas in het Hyatt zijn $75,- per dag per persoon. 
 

Caracasbaai

Een langgerekt zandstrand ten westen van Willemstad. Op het strand staan picknicktafels en parasols. Tevens is er een volleybalveld waar gratis gebruik van mag worden gemaakt en zijn er een paar echte Antilliaanse restaurantjes. Het strand is bij duikers en snorkelaars zeer geliefd, vanwege de prachtige onderwaterwereld dicht bij de kust. Neem wel waterschoentjes mee, want er ligt erg veel koraal op het strand en aan de waterlijn. In het weekend is het strand zeer geliefd bij de lokale bevolking, dus dan is het erg druk.

Entree: gratis
Openingstijden: onbegrensd
 

Jan Thiel Beach

Na Mambo Beach is dit strand erg populair, zowel overdag als ’s avonds. Het grote strand met zijn vele stoelen, parasols en ligbedden is zeer geliefd bij de toerist. Er zijn wat winkeltjes, een duikschool, een cocktailbar en twee restaurants, Zanzibar en Tinto. In het weekend is er Happy Hour met gratis hapjes en drank voor de halve prijs.

Entree: 6 NAFL
Openingstijden: 8 uur - 17 uur (daarna gratis)