Holiday-on-curacao.com

Vind uw droomvilla
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Gasten

Geografie en klimaat

Curaçao Karte

Het eiland ligt op ongeveer 60 km van het vasteland (ten noorden van Venezuela en noordoosten van Colombia).

West-Curaçao is het eiland Aruba, dat tot 1986 ook behoorde tot de Nederlandse Antillen, ten oosten van het eiland Bonaire.

Curaçao behoort hierbij geografisch in de Nederlandse Antillen naar de eilanden onder de wind, terwijl de andere drie politiek tot hen behoren (Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten) naar de eilanden over de wind.

In het zuidoosten ligt Klein Curacao, een populair onbewoond eiland, vooral populair bij duikers, met maar één vuurtoren.

De eilanden Aruba, Bonaire en Curacao zijn te wijten aan hun eerste letters samengevat ook als ABC-eilanden Curacao ligt in de directe omgeving Gebied van invloed van de noordoostelijke handelsroute. sinds
het eiland is te vlak voor helling regen, de luchtmassa's zijn slechts relatief klein Regen op het eiland en daar de neerslag op Curacao gebeurt niet regelmatig Er zijn geen permanente rivieren op het eiland. Er is een semiaride dag koud met een gemiddelde Jaar herfst van 550 mm en een Jaargemiddelde temperatuur van bijna 28 ° C.
De jaarlijkse neerslag zijn waarden tussen 200 en 1200 mm echter, sterke fluctuaties De hoogste hoogte is de Christoffelberg.