Holiday-on-curacao.com

Vind uw droomvilla
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Gasten

De bevolking in Curaçao

In 2008 woonden 140.794 inwoners in Curaçao. De meerderheid van de bevolking is geconcentreerd op de hoofdstad Willemstad en de stedelijke ruimte rond de Schottengat in het centraal-oostelijke deel van het eiland.

Curaçao's bevolking bestaat uit een kleurrijk mengsel van verschillende volkeren. De meesten van hen zijn nakomelingen van voormalige Afrikaanse slaven.
Met slechts 6% wit nederlands vertegenwoordigen een kleine minderheid in de bevolking.
De oorspronkelijke bewoners, de Arawak-Indianen, zijn vandaag nog maar weinig op het eiland. Afstammelingen van Sephardische Joden ontsnapte uit de Inquisitie in de 17e eeuw uit Spanje en Portugal, evenals de olieindustrie op het eiland dat uit het multiculturele beeld uit Azië, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied werd gebracht.

Talen opCuraçao

De Nederlandse taal is een officiële taal, maar Papiamentu (een Creoolse taal met Spaanse, Portugese, Nederlandse en Engelse elementen) is ook een officiële taal en heeft in de praktijk grotendeels de dominante gesproke taal Taal. De Papiamentu is sterk ontwikkeld: er zijn b.v. talrijke literaire werken. Engels en kennis van het Spaans zijn gebruikelijk.